Γιούνκερ: «Παίζουμε με τη φωτιά» - iefimerida.gr

Γιούνκερ: «Παίζουμε με τη φωτιά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ους κινδύνους που κρύβει η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων οι οίκοι αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία "αναξιόχρεη", κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα. "Παίζουμε με τη φωτιά", είπε.

Και αν η Ελλάδα καταταχθεί στην κατηγορία αυτή, αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, στη συνέχεια το Βέλγιο και η Ιταλία.

Προειδοποίησε ότι "η χρεοκοπία μπορεί να μολύνει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και λόγω του αυξημένου χρέους τους το Βέλγιο και την Ιταλία, ακόμη και πριν από την Ισπανία".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ