Υπ.Οικονομικών: Άμεση μείωση δαπανών και συλλογή εσόδων - iefimerida.gr

Υπ.Οικονομικών: Άμεση μείωση δαπανών και συλλογή εσόδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κ.Βενιζέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης και νέων στελεχών στο οικονομικό επιτελείο, εφόσον χρειαστούν, θέμα που υποστήριξε πως έχει ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης φέρεται να συνεχίζει την γνώριμη προσπάθειά του στο σκέλος της μείωσης των δαπανών, ενώ το βάρος συλλογής των εσόδων θα πέσει στις πλάτες του Παντελή Οικονόμου.

Ως και το ενδεχόμενο αλλαγών στην φορολογική πολιτική, αλλά και ευρύτερα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα άφησε ανοιχτό μιλώντας στο Mega, ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας εμμέσως την πρόθεσή του να ακολουθήσει άλλη πολιτική από αυτή του προκατόχου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενόψει ανασχηματισμού.

Εάν πάντως συμβεί αυτό, θα γίνει από το φθινόπωρο, μετά και από διαβούλευση με την αντιπολίτευση, αφού «ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να ασχοληθώ με την διασφάλιση της συνεννόησης και της συναίνεσης στους τομείς που χειρίζομαι», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του κ.Βενιζέλου ότι «δεν πρέπει να μεγαλοποιούμε το μεσοπρόθεσμο», το οποίο και χαρακτήρισε ως έναν 'συνοπτικό πολυετή προϋπολογισμό' και ένα 'διαβατήριο αξιοπιστίας' για να πάρει η χώρα την επόμενη δόση και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα του χρέους. Επανέλαβε άλλωστε την πάγια άποψή του περί ανάγκης να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας πέραν από το μνημόνιο ή το μεσοπρόθεσμο, υποσχόμενος πως «στην κατεύθυνση της ηθικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα κάνουμε και άλλες πιο δυναμικές παρεμβάσεις. Σημειώνοντας άλλωστε ότι 'η διαπραγμάτευση είναι συνεχής', άφησε να εννοηθεί ότι αφού λυθεί το θέμα της πέμπτης δόσης και της 'φόρμουλας' που πρέπει να βρεθεί για το ελληνικό χρέος, μια και «η Ελλάδα πρέπει πρώτα να βάλει πάτο στο βαρέλι του χρέους», όπως είπε, υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών με ισοδύναμο πάντα δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ