Η Κομισιόν «δίνει» 93,7 εκατομμύρια για το «λίφτινγκ» του αεροδρομίου Μακεδονία - iefimerida.gr

Η Κομισιόν «δίνει» 93,7 εκατομμύρια για το «λίφτινγκ» του αεροδρομίου Μακεδονία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβαθμίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό αεροδρόμιο, το «Μακεδονία» καθώς η Κομισιόν ενέκρινε κονδύλι 93,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συνοχής.

Μετά την αποπεράτωση του έργου, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τους περισσότερους τύπους αεροσκαφών, κάτι που αναμένεται να αυξήσει την επιβατική και εμπορευματική κίνηση. Επιπρόσθετα οι υπερατλαντικές πτήσεις και οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε πως
«Ο εκσυγχρονισμός του αερολιμένα της Θεσσαλονίκης θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Μακεδονίας. Αυξάνοντας την επιβατική και εμπορευματική κίνηση, η επένδυση αυτή βελτιώνει την ποιότητα ζωής πολλών Ελλήνων πολιτών. Επίσης καθιστά την περιοχή ακόμη πιο ελκυστική για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και να λειτουργήσει μέσα στο 2015, ενώ θα δημιουργήσει άμεσα 181 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 88 θέσεις εργασίας μετά την υλοποίησή του.

Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Συνοχής, θα ανέλθει σε 93,7 εκατομμύρια ευρώ, σε μια συνολική επένδυση ύψους 173,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Αεροδρομίων και είναι ένα από τα έργα προτεραιότητας που πρέπει να υλοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ