Ιταλός «σοφός» για την επιτροπή Ναπολιτάνο: Είμαστε άχρηστοι - iefimerida.gr

Ιταλός «σοφός» για την επιτροπή Ναπολιτάνο: Είμαστε άχρηστοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα μιας καλοστημένης φάρσας έπεσε ο συνταγματολόγος Βαλέριο Ονίντα, μέλος της επιτροπής των δέκα «σοφών» που έχει συστήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την πολιτική κρίση.

Ηθοποιός - συντελεστής ραδιοφωνικής εκπομπής πήρε τηλέφωνο τον άτυχο Βαλέριο Ονίντα και υποδυόμενη τη διάσημη Ιταλίδα αστροφυσικό Μαρκγερίτα Χακ.

Πάνω στη... δίνη της κουβέντας ο «σοφός» δήλωσε χαρακτηριστικά «Εμείς οι λεγόμενοι 'σοφοί' είμαστε πιθανότατα άχρηστοι. Χρησιμεύουμε μόνο για να καλυφθεί η παρούσα φάση πολιτικού τέλματος και νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σύντομα, ακόμα και πολύ σύντομα, στις κάλπες».

Η φάρσα μεταδόθηκε από τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio 24.

«Ο Μπερλουσκόνι θέλει μόνον προστασία. Είναι ηλικιωμένος. . . ας ελπίζουμε να αποφασίσει να χαρεί τα γηρατειά του, αφήνοντας ήσυχους τους Ιταλούς», λέει ο Ονίντα σε άλλο σημείο της συνομιλίας.

Στον διάλογο με την ηθοποιό που μιμείται την Μαργκερίτα Χακ, ο Ονίντα εκτιμά ότι «το κοινοβούλιο βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο: η κεντροαριστερά προσπάθησε να προσεγγίσει τον Γκρίλο αλλά δεν τα κατάφερε, η κεντροδεξιά θέλει να παραμείνει εντός παιχνιδιού, ο Μπερλουσκόνι ζητάει μια κάποια προστασία».

Στο μεταξύ νωρίτερα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο -απαντώντας εμμέσως στις κριτικές του δημάρχου της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι- είχε δηλώσει: «Με τις πρωτοβουλίες μας, δεν χάνουμε πολύτιμο χρόνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ