Κινήσεις για να πείσει ότι δεν μπλοφάρει κάνει η Βόρεια Κορέα - Μετακίνησε πυραύλους στα ανατολικά - iefimerida.gr

Κινήσεις για να πείσει ότι δεν μπλοφάρει κάνει η Βόρεια Κορέα - Μετακίνησε πυραύλους στα ανατολικά

Ετοιμη  να εξαπολύσει επίθεση η Βόρεια Κορέα - Μετακίνησε πυραύλους στα ανατολικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελική έγκριση για χρήση πυρηνικών έδωσε η Πιονγκγιάνγκ στον στρατό της Βορείου Κορέας, με τις ΗΠΑ να αναφέρουν ότι ο κίνδυνος είναι αληθινός και σαφής και να ενισχύουν την αντιπυραυλική τους άμυνα στον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν «τις επόμενες εβδομάδες» συστοιχία πυραύλων THAAD στο Γκουάμ για να αντιμετωπίσουν τις απειλές της Βόρειας Κορέας, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί στη Νότιο Κορέα μαχητικά F-22 και βομβαρδιστικά B-2, αμφότερα τεχνολογικά προηγμένα και με δυνατότητες stealth.

Σύμφωνα με το BBC ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η Βόρεια μετακίνησε έναν πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς στην ανατολική ακτή της, αλλά λέει ότι δεν στοχεύει στην ενδοχώρα των ΗΠΑ.

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας η οποία την Πέμπτη δήλωσε ότι ο μη σεβασμός από τη Βόρεια Κορέα των αποφάσεων του ΟΗΕ είναι «απαράδεκτος» και ότι οι πρωτοβουλίες της Πιονγκγιάνγκ στον πυρηνικό τομέα «εμποδίζουν» ντε φάκτο την επανάληψη των συνομιλιών των έξι.

«Για τη Ρωσία, ο μη σεβασμός από την Πιονγκγιάνγκ των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (για τη μη διάδοση των πυρηνικών) είναι εντελώς απαράδεκτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς. Οι πρωτοβουλίες της Πιονγκγιάνγκ «τουλάχιστον περιπλέκουν, αν δεν αποκλείουν στην πράξη, τις προοπτικές επανάληψης των εξαμερών συνομιλιών», πρόσθεσε.

Πρόκειται για τις αυστηρότερες επικρίσεις της Ρωσίας εναντίον της Βόρειας Κορέας από την αρχή της κρίσης.

Οι εξαμερείς συνομιλίες (με τη συμμετοχή της Κίνας, των δύο κορεατικών κρατών, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ), που έχουν στόχο να κάνουν το βορειοκορεατικό καθεστώς να εγκαταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του, έχουν ανασταλεί από το 2009, όταν η Πιονγκγιάνγκ έκλεισε την πόρτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ