Ανακάλυψη: Eσώρουχο προκαλεί ηλεκτροσόκ στον επίδοξο βιαστή [εικόνα] - iefimerida.gr

Ανακάλυψη: Eσώρουχο προκαλεί ηλεκτροσόκ στον επίδοξο βιαστή [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το βλέμμα στραμμένο στους δεκάδες βιασμούς Ινδοί φοιτητές δημιούργησαν εσώρουχο που κάνει ηλεκτροσόκ και ειδοποιεί την αστυνομία σε περίπτωση επίθεσης.

Το γυναικείο εσώρουχο που κάνει ηλεκτροσόκ στους επίδοξους βιαστές ειδοποιεί μέσω ενός συστήματος GPS τους συγγενείς και τις αρχές για την ακριβή θέση της επίθεσης.

«Οι γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς στην Ινδία. Με αφετηρία την ιδέα της αυτοάμυνας σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο που θα τις προστάτευε από την ενδοοικογενειακή αλλά και την κοινωνική παρενόχληση στο δρόμο ή το χώρο εργασίας» έγραψαν οι εφευρέτες στην προσωπική τους ιστοσελίδα.

Ο Niladri Basu, η Manisha Mohan και η Rimpi Tripathy δηλώνουν πως τα συνεχή κρούσματα βιασμών τους οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του εσωρούχου που «είναι εύκολο στην εφαρμογή και έχει κατασκευαστεί από απλά καθημερινά υλικά».

Οι αισθητήρες του ηλεκτροσόκ βρίσκονται στο μπούστο του εσωρούχου, καθώς όπως διαπίστωσαν από τις μελέτες τους, η πλειονότητα των δραστών πιάνει πρώτα το στήθος των άτυχων γυναικών.

«Ένας άνδρας που θα αποπειραθεί να πιάσει το στήθος μίας κοπέλας θα έρθει αντιμέτωπος με μία τεράστια έκπληξη όταν οι αισθητήρες ενεργοποιηθούν και πάθει ηλεκτροσόκ» αναφέρει η Manisha Mohan στην Daily Express.

Η συσκευή, που ονομάζεται Society Harnessing Equipment (SHE), είναι στο στάδιο της τελειοποίησης και αναμένεται μάλιστα να κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο. Πηγή: huffingtonpost.com

Ανακάλυψη: Eσώρουχο προκαλεί ηλεκτροσόκ στον επίδοξο βιαστή [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ