Απορίες προκαλούν σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ οι αναφορές από δικαστικές πηγές για «συνένωση δικογραφιών της υπόθεσης υποκλοπών του 2004 και του αναφερόμενου σχεδίου απόπειρας δολοφονίας το 2008, του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει ο ειδικός ανακριτής Δ. Φούκας, που θεωρείται εξαιρετικά έμπειρος δικαστικός λειτουργός και ο οποίος φέρεται να έχει διαπιστώσει ότι οι υποκλοπές της περιόδου 2004-2005 κυβερνητικών στελεχών συνεχίστηκαν μέχρι το 2007, λόγω της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθούσε ο τότε πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίας που δημοσιεύει σήμερα στο Βήμα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα ερωτήματα που διατυπώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ για την υπόθεση αυτή είναι τα εξής:
1. Από τα πορίσματα της έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών την περίοδο 2004-2005 είχε προκύψει ότι το παράνομο λογισμικό της εταιρείας Vodafone που διασυνδεόταν με τα 14 τηλέφωνα-σκιές είχε κλείσει τον Μάρτιο του 2005 και ουδέποτε λειτούργησε ξανά.
2. Ποτέ δεν είχε προκύψει ότι η παρακολούθηση περίπου 104 ατόμων της περιόδου 2004-2005 αφορούσε το θέμα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας αλλά σχετιζόταν με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αφού ανάμεσα στους παρακολουθούμενους ήταν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., του «Αθήνα 2004» αλλά και Ελληνες και ξένοι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
3. Η αναφερόμενη επίθεση τον Μάρτιο του 2009 είχε αποδοθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» που είχε στείλει σχετική προκήρυξη με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για τη βόμβα στην ΚΕΔ (λόγω της υπόθεσης Βατοπεδίου) αλλά και για μια άλλη λίγες εβδομάδες αργότερα σε υπηρεσιακό παράγοντα που σχετιζόταν με την προμήθεια του πολυδάπανου ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας C4I. Όπως έλεγε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το Βήμα, «δεν αμφιβάλλουμε για τη γνησιότητα των προκηρύξεων της "Λαϊκής Θέλησης" που είναι γνήσια οργάνωση αντάρτικου πόλης. Ίσως η διέλευση του κ. Καραμανλή από το σημείο έκρηξης της βόμβας στην ΚΕΔ να ήταν συμπτωματική».
5. Η υπόθεση «σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή» βασίστηκε σε έγγραφο που συνέταξε το 2009 η ΕΥΠ με βάση άλλο έγγραφο αξιωματούχου της ρωσικής πρεσβείας ο οποίος θεωρείτο «αξιόπιστος και είχε πολλές φορές δώσει έγκυρες πληροφορίες για εθνικά και όχι μόνο ζητήματα». Τότε ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2008 είχε έλθει στην Αθήνα μια ομάδα 19 στελεχών της FSB (διαδόχου της KGB) με αφορμή «την απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του τότε Βούλγαρου προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ».
Αυτή η ομάδα φέρεται να εντόπισε ομάδα αγνώστων που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Ελληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής. Το συγκεκριμένο συμβάν τοποθετείται χρονικά μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008, διάστημα κατά το οποίο φέρεται να υπήρξε εμπλοκή των δύο ομάδων. Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, οι ύποπτοι για τη «δολοφονία του πρωθυπουργού», οι οποίοι επέβαιναν σε ένα βαν, διέφυγαν από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου εντούρο.
Μέσα στο βαν οι Ρώσοι επικαλούνται ότι εντόπισαν εκρηκτικές ύλες αλλά και χάρτες που έδειχναν ότι το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού είχε εκπονηθεί από μέλη δυτικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και της ισραηλινής Mossad. Ωστόσο, όπως έλεγαν Ελληνες αξιωματούχοι, «οι κκ. Καραμανλής, Πούτιν και Παρβάνοφ είχαν συνάντηση στις 4 Σεπτεμβρίου 2006 στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο ενδιαφέρον την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Πώς είναι δυνατόν οι Ρώσοι να ήλθαν στην Ελλάδα για υποκλοπές σε αυτήν τη συνάντηση δύο χρόνια αργότερα; Εξάλλου ποτέ δεν μας είπαν ότι εντόπισαν αυτό το βαν, τα εκρηκτικά ή τους χάρτες. Αλλά ούτε οι Βούλγαροι διπλωμάτες είχαν καμιά σχετική ενημέρωση. Πώς ενώ οι Ρώσοι υποτίθεται ότι σταμάτησαν το βαν των κατασκόπων, εκείνοι βρήκαν μηχανές εντούρο για να ξεφύγουν; Επιπλέον τότε ρωτήσαμε τους επιτελείς της φρουράς του κ. Καραμανλή αν είχαν αντιληφθεί οτιδήποτε ύποπτο και δήλωσαν άγνοια». Πηγή Το Βήμα