Προκαλεί και πάλι το Focus - iefimerida.gr

Προκαλεί και πάλι το Focus

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκαλεί για ακόμη μια φορά το γερμανικό περιοδικό Focus με σημερινό δημοσίευμά της και μάλιστα όχι μόνο χαρακτηρίζει τους έλληνες τρελούς και γκρινιάρηδες αλλά ζητάει από την Ελλάδα να δώσει «επιτέλους» τα νησιά της.

Όπως γράφει ο αρθρογράφος, Κρίστιαν Μποέμε, «Τρελάθηκαν αυτοί οι έλληνες! Είναι χρεοκοπημένοι, αλλά δεν θέλουν να κάνουν οικονομία, όπως τους το ζητάει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ. Μάλιστα θα έπρεπε να υπάρχει ευγνωμοσύνη για τα δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά τελικώς τι κάνουν οι έλληνες; Βρίζουν, γκρινιάζουν και διαδηλώνουν κατά των μερικών οικονομικών περικοπών και των μέτρων εξοικονόμησης. Και αυτό μάλιστα με τη χρήση βίας», σχολιάζει με προκλητικό ύφος.

Συνεχίζοντας, απαιτεί μάλιστα από την Ελλάδα να δώσει τα νησιά της, «αυτοί οι υπέρ- οφειλέτες πρέπει επιτέλους να αφήσουν σε εμάς τους πιστωτές τα όμορφα νησιά τους. Αυτό μπορεί να γίνει ως μια μικρή αποζημίωση για όλα τα χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία δίνουμε για να σώσουμε τη χώρα και τα οποία σίγουρα τα έχουμε γράψει στον αέρα. Και σύμφωνα με τον Υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε λίγο διάστημα θα δοθεί νέα οικονομική βοήθεια αφάνταστου ποσού για να αποφευχθεί εκ νέου η αφερεγγυότητα. Δεν μπορούν οι έλληνες να ενεργοποιήσουν τον ημίθεό τους από την συνταξιοδότηση και να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους; Αυτός ο Ηρακλής το έχει ήδη μια φορά αποδείξει. Αλλά ο ήρωας έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να λερώσει τα δάχτυλά του».

Παράλληλα επισημάνει, ότι η Γερμανία, δεν βοηθάει την Ελλάδα επειδή οι πολίτες της θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα ή επειδή θαυμάζουν τους αρχαίους φιλοσόφους, αλλά επειδή κινδυνεύει το ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Γερμανία περιοδικό Focus
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ