Η NASA ζητά 100 εκ. δολάρια για να «πιάσει» έναν αστεροειδή και να τον μελετήσει - iefimerida.gr

Η NASA ζητά 100 εκ. δολάρια για να «πιάσει» έναν αστεροειδή και να τον μελετήσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον προϋπολογισμό της για το 2014 η NASA ζητάει 100 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για την υλοποίηση μιας νέας αποστολής με σκοπό την ανεύρεση και σύλληψη ενός μικρού αστεροειδούς ο οποίος, με τη βοήθεια ενός ρομποτικού διαστημικού σκάφους, θα μεταφερθεί σε εγγύτητα προς τη Σελήνη, προκειμένου να μελετηθεί από τους επιστήμονες εξερευνητές.

Η πρόταση ετέθη πέρυσι από το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Κεκ στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της NASA και του τμήματος επιστημών και τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

Η εκπεφρασμένη φιλοδοξία του Προέδρου Ομπάμα να στείλει αστροναύτες σε γειτονικό αστεροειδή μέχρι το 2025 δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον ισχύοντα προϋπολογισμό, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Φέρνοντας όμως έναν αστεροειδή σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, η φιλοδοξία του Προέδρου ενδεχομένως να μπορεί να εκπληρωθεί, τεχνικά τουλάχιστον, εντός της προθεσμίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NASA Λευκός Οίκος Σελήνη αστεροειδής Caltech
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ