Τα πιο λατρεμένα φαγητά του πλανήτη - iefimerida.gr

Τα πιο λατρεμένα φαγητά του πλανήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια είναι το δικό σας αγαπημένο φαγητό ή τροφή; Όσο παράξενο κι αν ακούγεται για ορισμένους, η σοκολάτα δεν είναι στη πρώτη δεκάδα της λίστας με τις αγαπημένες τροφές στον κόσμο καθώς την πρωτιά την κατέχουν τα ζυμαρικά!

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα που διεξήχθη σε συνολικά 17 χώρες από την Oxfam και στην οποία συμμετείχαν 16 χιλιάδες άνθρωποι.

Τα ζυμαρικά, το κρέας αλλά και το ρύζι είναι τα τρία αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων ανθρώπων ενώ ακολουθούν στις επόμενες θέσεις η πίτσα, το κοτόπουλο, τα ψαρικά, τα λαχανικά, η κινέζικη κουζίνα, η ιταλική και η μεξικάνικη.

Η χώρα μας κατέχει την τέταρτη θέση στην κατανάλωση ζυμαρικών, με τους έλληνες να τρώνε ανά κεφαλή 10,4 κιλά ζυμαρικά ετησίως ενώ την πρωτιά στην κατανάλωση αλλά και στην παραγωγή ζυμαρικών έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ιταλία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πίτσα, το κρέας και το κοτόπουλο είναι τα φαβορί ενώ στο Πακιστάν ιδιαίτερη προτίμηση έχουν στα λαχανικά!

Από την έρευνα της Oxfam, προκύπτει επίσης το συμπέρασμα ότι οι αλλαγές στις τιμές των τροφίμων, έχουν επιφέρει ανάλογες αλλαγές στις διατροφικές προτιμήσεις των ανθρώπων στον πλανήτη.

Χαρακτηριστικά, πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσαν, ότι πλέον δεν καταναλώνουν τα ίδια τρόφιμα τα οποία συνήθιζαν να τρώνε πριν από δυο χρόνια, με το 39% να αναφέρει ως αιτία την αύξηση των τιμών και ένα 33% λόγους υγείας.

Ορισμένα από τα πιο αρνητικά στοιχεί της έρευνας, προέρχονται από την Κένυα, όπου το 76% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι δεν τρώνει ορισμένες τροφές τις οποίες κατανάλωνε το 2009 με το 79% εκ των οποίων να αναφέρουν ως αιτία τις ακριβές τιμές.

Μάλιστα, το πιο ανησυχητικό, μόνο ένα ποσοστό λιγότερο του 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι έχουν αρκετά για να φάνε, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 61% παγκοσμίως.

Η πείνα, η οποία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν έχει περιοριστεί σε αυτές τις περιοχές.

Ωστόσο, ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από τα Ηνωμένα Έθνη τα οποία θέλουν το ένα τρίτο των τροφών παγκοσμίως, να μην καταναλώνεται.

Σε αντίθεση ωστόσο με τις αναπτυσσόμενες χώρες , το 40% των ανθρώπων σε Γερμανία και Ολλανδία δηλώνου ότι άλλαξαν διατροφικές συνήθειες, την τελευταία διετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα πίτσα σουβλάκι ζυμαρικά τροφές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ