Προκαλεί τρόμο η Βόρεια Κορέα-Θέτει σε λειτουργία και άλλο πυρηνικό αντιδραστήρα - iefimerida.gr

Προκαλεί τρόμο η Βόρεια Κορέα-Θέτει σε λειτουργία και άλλο πυρηνικό αντιδραστήρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κάνει πίσω η Βόρεια Κορέα που ανακοίνωσε ότι θα επανεκκινήσει όλες τις πυρηνικές μονάδες που βρίσκονται στο έδαφος της, περιλαμβανομένου του εργοστασίου στη Γιονγκμπιόν, που παρέμενε κλειστή από το 2007.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, τα εργοστάσια θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σε ομιλία του ότι τα βορειοκορεατικά πυρηνικά όπλα λειτουργούν ως «μέσα αποτροπής εν δυνάμει εισβολέων και ως θεμέλιο για την ευημερία της».

«Η πυρηνική ισχύς μας είναι μια αξιόπιστη αποτροπή του πολέμου και μια εγγύηση για την προστασία της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο πολεμοχαρής αρχηγός του κράτους σε ομιλία την οποία εκφώνησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας.

Ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να σύρουν τη Βόρεια Κορέα σε μια κούρσα εξοπλισμών με στόχο να δημιουργήσουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ