Υπουργός κοιμήθηκε στον δρόμο υπέρ των αστέγων - iefimerida.gr

Υπουργός κοιμήθηκε στον δρόμο υπέρ των αστέγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας και διευθυντές των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας κοιμήθηκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ τη χθεσινή νύχτα (Πέμπτη προς Παρασκευή), μετέχοντας σε μια πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των αστέγων.

Οι διοικητές των μεγάλων τραπεζών, των αεροπορικών εταιριών και ομίλων μετάλλου πέρασαν τη νύχτα με υπνόσακους στο πλαίσιο της επιχείρησης που φέρει τον τίτλο "Οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι κάτω από τα Αστέρια".

Η επιχείρηση επέτρεψε τη συλλογή τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (2,9 εκατομμύρια ευρώ) για την οργάνωση St Vincent de Paul, που βοηθά τους άστεγους.

Το πιο μεγάλο ποσό (127.000 δολάρια) συγκέντρωσε ο Ραλφ Νόρις, πρόεδρος της Commonwealth Bank.

"Νιώθω αμηχανία αλλά η νύχτα πέρασε καλά. Είμαι βέβαιος ότι θα έχω κομμάρες. Τα δάχτυλά μου στα χέρια και τα πόδια είναι κρύα", δήλωσε ο Νόρις στο δημόσιο ραδιόφωνο μετά τη διανυκτέρευση σε υπαίθριο χώρο στην κρύα νύχτα του χειμώνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ρουντ συγκέντρωσε 7.438 δολάρια, δηλαδή λίγο λιγότερα από τα 7.699 δολάρια που συνέλεξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ.

Ο αριθμός των αστέγων στην Αυστραλία ανέρχεται σε 100.000 εκ των οποίων οι μισοί κοιμούνται στο δρόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ