Εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην Κίνα - iefimerida.gr

Εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην Κίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 555.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν ξανά σε περιοχές στην κεντρική και δυτική Κίνα. Μετά από τις τέσσερις τελευταίες μέρες βροχόπτωσης έχουν διαπιστωθεί 19 θάνατοι ενώ αρκετοί αγνοούνται.

Η Κίνα βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και έχει κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό στρατιωτών για να βοηθήσουν τον πληθυσμό. Το μέγεθος των πρόσφατων πλημμυρών δεν αναμένεται να φανεί πριν την Κυριακή, όταν και οι ειδικοί υπολογίζουν ότι θα έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων. Οι πλημμύρες χτύπησαν τις συγκεκριμένες περιοχές μετά από παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ο βασικότερος λόγος της σημερινής τεράστιας καταστροφης, αφού το έδαφος δεν είναι δυνατό να απορρόφήσει τις τεράστιες ποσότητες νερού.

Συνολικά οι θάνατοι από τις 3 Ιουνίου όταν ξεκίνησαν οι πλημμύρες υπολογίζονται στους 105.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα στρατός πλημμύρες εκκενώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ