Παρατείνεται η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές - iefimerida.gr

Παρατείνεται η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράταση στην αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκαλεί η αναβολή της ανακοίνωσης των βαθµολογιών τους. Όλα δείχνουν ότι η ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν θα γίνει τελικά σήμερα, αλλά τη Δευτέρα.

Οι μαθητές περιμένουν να δουν τις βαθμολογίες τους για να μπορέσουν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Μάλιστα, προχθές το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι από αύριο Παρασκευή ισχύει η προθεσµία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Έτσι, µολονότι οι µαθητές έχουν τα Μηχανογραφικά στις οθόνες των υπολογιστών τους, δεν θα µπορέσουν να τα συµπληρώσουν από αύριο, ηµεροµηνία που είχε ορίσει το ίδιο το υπουργείο, διότι τελικώς οι βαθµολογίες δεν θα ανακοινωθούν σήµερα όπως διαβεβαίωναν στελέχη του υπουργείου.

Για αλαλούµ άνευ προηγουµένου κάνουν λόγο ειδικοί από τον χώρο της εκπαίδευσης. Κατά κανόνα οι µαθητές συµπλήρωναν τα Μηχανογραφικά αφού πρώτα µάθαιναν τις βαθµολογίες τους. Τώρα όµως, µε τα µέχρι στιγµής δεδοµένα, η διαδικασία βρίσκεται στον αέρα. Ως αποτέλεσµα, παρατείνεται η αγωνία των µαθητών αλλά και των οικογενειών τους. Αρκετοί ήταν αυτοί που προσέθεταν ότι η ανακοίνωση της ηµεροµηνίας κατάθεσης των Μηχανογραφικών ούτως ή άλλως είχε καθυστερήσει.

Εάν τελικώς το υπουργείο ανακοινώσει τις βαθµολογίες των µαθητών την επόµενη εβδοµάδα και δεν καθοριστεί νέα καταληκτική ηµεροµηνία κατάθεσης των Μηχανογραφικών, οι υποψήφιοι θα έχουν χάσει µερικές ηµέρες από αυτές που είχαν στη διάθεσή τους.

Σηµειώνεται ότι προχθές τέθηκε δοκιµαστικά σε εφαρµογή το ηλεκτρονικό σύστηµα συµπλήρωσης και κατάθεσης του Μηχανογραφικού, διότι φέτος η υποβολή γίνεται αποκλειστικά µέσω Διαδικτύου.

Μάλιστα, προχθές το υπουργείο, σε δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει, ανέφερε πως η καινοτόµος εφαρµογή υποβολής του Μηχανογραφικού µέσω ίντερνετ «είναι η πολυπλοκότερη που υλοποιήθηκε στη χώρα λόγω της µορφής της», και είχε ανακοινώσει σειρά αναλυτικών οδηγιών -ακόµη και βίντεο- προς τους µαθητές για τη συµπλήρωσή του.

Υπενθυµίζεται ότι η καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής του Μηχανογραφικού, σύµφωνα µε την προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, ήταν η 28η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ