Νέο κρούσμα βίας στο Μεξικό: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ - iefimerida.gr

Νέο κρούσμα βίας στο Μεξικό: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ

Νέο κρούσμα βίας στο Μεξικό: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον επτά νεκροί ήταν ο απολογισμός του μακελειού σε μπαρ της πολιτείας Τσιουάουα του βόρειου Μεξικού, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε χθες στο μαγαζί και άνοιξε πυρ τραυματίζοντας και σκοτώνοντας προσωπικό και πελάτες.

Ο άνδρας φορούσε στο πρόσωπο μία μπαντάνα και ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο επιθετικό τουφέκι AK-47 και σκότωσε 4 πελάτες του μπαρ και τρεις γυναίκες που εργάζονταν εκεί. Αυτό το νέο κρούσμα ανοίγει πάλι το σκοτεινό κεφάλαιο της βιας μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, αφού η πολιτεία Τσιουάουα αποτελεί για χρόνια «εμπόλεμη ζώνη» μεταξύ των αντίπαλων καρτέλ: του τοπικού καρτέλ της Χουάρες και το καρτέλ Σιναλόα του Χοακίν 'Ελ Τσάπο' Γκουσμάν, που προσπαθεί να ελέγξει την πόλη από την οποία περνά μια από τις κύριες οδούς διακίνησης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτείας Κάρλος Γκονσάλες, «Δεν έχει διευκρινιστεί εάν και κατά πόσον η επίθεση συνδέεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αλλά από τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, μπορεί να γίνει η υπόθεση αυτή»

Παρά την αλλαγή κυβέρνησης τον Δεκέμβριο και τη νέα στρατηγική που υιοθετήθηκε —και προβλέπει να αποφεύγονται οι άμεσες συγκρούσεις με τα καρτέλ—, η βία στο Μεξικό εντείνεται τις τελευταίες εβδομάδες, με συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων, στην δυτική πολιτεία Μιτσοακάν και στο τουριστικό θέρετρο Κανκούν.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της κυβέρνησης του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, έχουν σκοτωθεί σχεδόν 3.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας τα οποία σχετίζονται με τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε την ιστορία πίσω από τα καρτελ του Μεξικού εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ