Goldman Sachs: Το πρόβλημα δεν είναι η Κύπρος, αλλά η Ιταλία και ο Μπεπε Γκρίλο - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Το πρόβλημα δεν είναι η Κύπρος, αλλά η Ιταλία και ο Μπεπε Γκρίλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμύ κατηγορώ κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωζώνη αλλά και πιο συγκεκριμένα η Γερμανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Jim O' Neill, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε πως δεν είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για το μέλλον του ευρώ η Κύπρος, αλλά η Ιταλία, λόγω του Μπέπε Γκρίλο.

Την αισιοδοξία του για την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος της Goldman Sachs στις δηλώσεις του στο Bloomberg, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την επιλογή εξόδου μιας χώρας από το ευρώ.

Ο Jim O' Neill ωστόσο, χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα την «επέλαση» του Μπέπε Γκρίλο, δηλώνοντας πως «η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη. Εάν δεν αρχίσει να αναπτύσσεται σύντομα, τότε αυτοί οι τύποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιο σοβαρά ερωτήματα για τα πλεονεκτήματα παραμονής στο ευρώ. Τι κάνει η ΕΕ για να χειριστεί αυτό το θέμα; Η ΕΕ φαίνεται πως παίρνει αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από ισχυρές φωνές σε συγκεκριμένες χώρες και ειδικότερα στη Γερμανία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ