Το πιο εθιστικό παιχνίδι όλων των εποχών αναδείχθηκε το World of Warcraft - iefimerida.gr

Το πιο εθιστικό παιχνίδι όλων των εποχών αναδείχθηκε το World of Warcraft

Το πιο εθιστικό παιχνίδι όλων των εποχών αναδείχθηκε το World of Warcraft
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικά είναι τα κρούσματα εθισμού των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να εντοπίσουν τη ρίζα του προβλήματος. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών, ανέδειξαν το WoW ως το εθιστικότερο βιντεοπαιχνίδι στα χρονικά.

Αφορμή στάθηκε μία έρευνα που δημοσίευσε το 2007 το περιοδικό CyberPsychology and Behavior και εξηγούσε το πόσο εύκολο είναι για κάποιον να χάσει τη αίσθηση του χρόνου, ενώ είναι προσηλωμένος σε κάποιο παιχνίδι.

Σε αντίστοιχη έρευνα του Richard T.A Wood και της ομάδας του από τη Διεθνή Ερευνητική μονάδα στον τομέα της Ψυχολογίας, του Nottingham Trent University, τονίζεται πως το 99% από τα 280 άτομα που έλαβαν μέρος στην έρευνα, έχασαν την αίσθηση του χρόνου καθώς έπαιζαν κάποιο παιχνίδι.

Μελετώντας τα στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι εθιστικό, οι επιστήμονες σημείωσαν ορισμένα στοιχεία που συμβάλλουν σε αυτό και προσπάθησαν να διαπιστώσουν ποιο είναι το πιο εθιστικό βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφορεί.

Προκειμένου ένα παιχνίδι να είναι εθιστικό, θα πρέπει να είναι περίπλοκο και συναρπαστικό, να έχει ισχυρή πλοκή, να μπορεί κανείς να παίξει με άλλους και τέλος να διαθέτει επίπεδα εξέλιξης (levels). Όλα αυτά τα στοιχεία, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα διαθέτει το World of Warcraft, το δημοφιλές MMO RPG της Blizzard, το οποίο έχει προσελκύσει δισεκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, σε σημείο εθισμού και μάλιστα πληρώνουν και μηνιαία συνδρομή για να παίξουν.

Στην ίδια λίστα με τους πιο εθιστικούς τίτλους παιχνιδιών ακολουθούν τα «Halo», «Call of Duty», «The Sims 3» και «Portal»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ