Βρέθηκε ο μικρότερος δεινόσαυρος - iefimerida.gr

Βρέθηκε ο μικρότερος δεινόσαυρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνητές ανακάλυψαν τον μικρότερο δεινόσαυρο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ. Ένας δεινόσαυρος πουλί που φαινόταν να μην ξεπερνάει τα 40 εκατοστά.

Ενώ ένας δεινόσαυρος του γένους Anchiornis δεν είθισται να ξεπερνάει τα 50 εκατοστά, τα απολιθώματα των σχεδόν ενήλικων δεινοσαύρων που ανακαλύφθηκαν, ανήκουν στο γένος Anchiornis, και θεωρούνται το μικρότερο είδος δεινοσαύρου που γνωρίζουμε. Τα απολιθώματα βρέθηκαν σε μια τοποθεσία στην Κίνα όπου και υπολογίζεται ότι έζησε 160 με 155 εκατομμύρια χρόνια καθώς και στο νότιο μέρος της Μεγάλη Βρετανίας που ζούσε εκεί 100 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Σύμφωνα με το Discovery αυτό το νέο είδος δεινοσαύρου που ανακαλύφθηκε είχε βάρος μόλις 200 γραμμ., το μέγεθος του λαιμού του δεν ξεπερνούσε 7 χιλιοστά.

Επειδή οι ερευνητές δεν έχουν βρει ακόμα το κεφάλι του νέου είδους, δεν μπορούν να μιλήσουν για την διατροφή του προϊστορικού πτηνού, πιστεύεται ότι ήταν παμφάγο και έτρωγε μικρά ζώα και έντομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ