Ελεύθερος ο Πιστόριους να ταξιδέψει στο εξωτερικό για αγώνες - iefimerida.gr

Ελεύθερος ο Πιστόριους να ταξιδέψει στο εξωτερικό για αγώνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Οσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, με περιοριστικούς όρους, για να συμμετάσχει σε αγώνες.

Ο αθλητής από τη Νότιο Αφρική κέρδισε την έφεση που είχε υποβάλλει ζητώντας να χαλαρώσουν οι όροι της εγγύησής του και να έχει το δικαίωμα να ταξιδεύει στο εξωτερικό για αγώνες.

Θα είναι, βέβαια υποχρεωμένος να υποβάλλει στις Αρχές τα σχέδια για τα ταξίδια του μια εβδομάδα πριν φύγει από τη χώρα.

Οι δικηγόροι του αθλητή αναφέρουν ότι δεν έχει άμεσα σχέδια για να συμμετάσχει σε αγώνες, αλλά θα συμμετάσχει σε αγώνες στο μέλλον μιας και χρειάζεται χρήματα.

Η υπόθεση Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ τη φιλενάδα του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, συγκλονίζει περισσότερο από έναν μήνα την κοινή γνώμη στη Νότια Αφρική

Στον Πιστόριους επετράπη επίσης η πρόσβαση στο σπίτι του, εκεί όπου σκότωσε τον Φεβρουάριο την σύντροφό του, την 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ. Η εισαγγελία υποστηρίζει την υπόθεση ότι ο Πιστόριους είχε διαπληκτιστεί βίαια με την σύντροφό του πριν από τον φόνο, αμφισβητώντας την θέση της υπεράσπισης ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο αθλητής πυροβόλησε επειδή φοβήθηκε πως είχε μπει στο σπίτι ένας κλέφτης.

Η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή. Ο φόνος είναι το πιο σοβαρό έγκλημα που μπορεί να διαπράξει κανείς, σημείωσε ο δικαστής Μπαρν, ο οποίος περιορίστηκε ωστόσο κατά την εξέταση της υπόθεσης μόνον στην αποτίμηση του κινδύνου που υπάρχει να δραπετεύσει ή όχι ο κατηγορούμενος.

Η υπεράσπιση του αθλητή διευκρίνισε ότι ο Πιστόριους θα επιστρέψει στο σπίτι του όχι όμως για να ζήσει εκεί. «Ναι, του δόθηκε η άδεια να κατοικήσει εκεί, αλλά δεν πιστεύω ότι έχει αυτήν την πρόθεση», δήλωσε ένας άλλος από τους δικηγόρους του, ο Κένι Όλντγουεϊτζ, κατά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ