Η νέα τάση στην Αθήνα είναι τα wine-bars: υπέροχα μικρά μπαρ που ειδικεύονται στο κρασί. Ακόμη και η Guardian που συνήθως κατακεραυνώνει την Αθήνα, γράφει ένα εκθειαστικό άρθρο, προτρέποντας το διεθνές κοινό να τα επισκεφθεί – η καλύτερη προώθηση της Αθήνας λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Το άρθρο αναφέρεται και στην τάση των καταστημάτων που πουλάνε cupcakes και frozen yogurt εστιάζει όμως στα wine-bars, σημειώνοντας ότι έχει σχέση με τις βαθιές ρίζες της Ελλάδας που αποτελεί μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγές χώρες του κόσμου. Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η σύγχρονη παραγωγή κρασιού δικαιούται μια σημαντική θέση στην ομάδα των σημαντικών παραγωγών κρασιού.
Στη συνέχεια παρουσιάζει αναλυτικά τα wine-bars Heteroclito, Oinoscent, Harvest που βρίσκονται κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης: στις οδούς Αιόλου, Βουλής και Φωκίωνος