Να μετατεθεί η αργία της Πρωτομαγιάς ζητάνε οι έμποροι - iefimerida.gr

Να μετατεθεί η αργία της Πρωτομαγιάς ζητάνε οι έμποροι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολή της προς το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εργασίας η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητάει τη μετάθεση της αργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς σε μια άλλη ημερομηνία, καθώς συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Αναφέρεται στην επιστολή πως ο υπουργός Εργασίας σύμφωνα με νόμο έχει το δικαίωμα να μεταθέτει την συγκεκριμένη αργία εφόσον αυτή συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με την Κυριακή του Πάσχα.

Οι Ελληνες έμποροι ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου τις ημέρες του Πάσχα αν εγκριθεί το αίτημά τους. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή τους: Θεωρούμε το αίτημα εύλογο, καθότι η -έστω και περιορισμένη- εορταστική κίνηση θα δώσει κυριολεκτικά σε πολλές επιχειρήσεις «το φιλί της ζωής» και θα τους επιτρέψει να ανασάνουν προσωρινά μέσα στην ύφεση.

Το παραπάνω μέτρο έχει ισχύσει και κατά το παρελθόν.

Φωτογραφία: Chris-Antony.pblogs.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ