Προχωρά η πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Προχωρά η πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαδικασίες για τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση δημοσίων ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Μετά και την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, μπαίνει στην τελική ευθεία η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ενώ άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τη διαδικασία και τους όρους για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και περιλαμβάνουν 7-10 αεροδρόμια η κάθε μία.

Η 1η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Αλεξανδρούπολης,του Αράξου, της Καλαμάτας και της Νέας Αγχιάλου, ενώ η 2η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, της Χίου, της Καρπάθου και της Νέας Αγχιάλου.

Παράλληλα, εισήλθε στην τελική του φάση ο διαγωνισμός για την πώληση έξι ακινήτων στο εξωτερικό, έπειτα από την αποσφράγιση των δέκα έγκυρων οικονομικών προσφορών (μία προσφορά απορρίφθηκε καθώς δεν είχε υποβληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διαγωνιστική διαδικασία).

Ειδικότερα, αποσφραγίστηκαν τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στο Λονδίνο, τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στη Λευκωσία, δύο προσφορές για το ακίνητο στο Βελιγράδι και μια προσφορά για το ακίνητο στις Βρυξέλλες, ενώ δεν υποβλήθηκαν προσφορές για τα ακίνητα στην Τασκένδη και στη Λιουμπλιάνα. Τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συνοδευτικών δικαιολογητικών των προσφορών, ώστε να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι διαδικασίες και οι όροι για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία απαρτίζεται από τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Ύδρας και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ