Στοιχεία-σοκ για την ανεργία των νέων - iefimerida.gr

Στοιχεία-σοκ για την ανεργία των νέων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαρώνει η ανεργία, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής για το πρώτο τρίμηνο του έτους, πλήττοντας κυρίως τους νέους και τις γυναίκες. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί, επίσης, το ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν και περαιτέρω αύξηση του αριθμού των μακροχρόνια ανέργων, δηλαδή όσων δεν μπορούν να βρουν δουλειά για πάνω από 12 μήνες. Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 15,9%, έναντι 14,2% του προηγούμενου τριμήνου και 11,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2010, ενώ ο αριθμός των ανέργων έφτασε στις 792.601!

Ειδικά όσον αφορά στους νέους έως 29 ετών, το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 30,9% έναντι 22,3% στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν αντίστοιχα το 46,6%.

Ως προς τα ποιοτικά στοιχεία της ανεργίας, κατά το Α΄ Τρίμηνο του 2011 βρήκαν απασχόληση 84.278 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 47.690 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 195.193 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 101.609 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 102.329 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία νέοι ποσοστά στοιχεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ