Τη δική του άποψη για την κατάσταση που βρίσκεται, πλέον, η κυπριακή οικονομία κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, που αντέκρουσε όλες τις κατηγορίες εις βάρος του.
Ο επικεφαλής της MIG, που έχει αποχωρήσει ως επιχειρηματίας εδώ και 17 μήνες από το νησί, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή σημειώνεται μια πρωτοφανής καταστροφή στην Κύπρο, «η οποία δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Ευαγγελάτο, πως την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση την έχει ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, που διαδέχθηκε τον κ. Βγενόπουλο στη διοίκηση της Marfin όταν εκείνη πέρασε σε κρατικά χέρια. Παράλληλα, σημείωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση. «Μόνο σπασμωδικά μέτρα θα ληφθούν» ξεκαθάρισε.
«Οταν αναφέρομαι στην Κύπρο και βγάζω πικρία αναφέρομαι στο κυπριακό κατεστημένο και όχι στο λαό, αγαπώ και θεωρώ αδερφούς τους Κυπρίους» είπε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Marfin Egnatia Bank και συμπλήρωσε: «Και όταν αναφέρομαι στην Τράπεζα Κύπρου, εννοώ την τότε ηγεσία που ήταν πολύ ζωντανό μέλος της διαπλοκής και όχι τη σημερινή που σέβομαι».
Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, απάντησε πως είναι «αστείες οι κατηγορίες σε βάρος μου για την καταστροφή των τραπεζών», χαρακτήρισε προπαγάνδα τα περί επισφαλών χορηγήσεων από τη Marfin PB και τόνισε πως ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας είπε «ναι» στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, καταστρέφοντας με την κίνηση αυτή τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, καθώς είχαν στην κατοχή τους ομόλογα ύψους 5 δισ. ευρώ.
«Τερατώδη ψέματα οι κατηγορίες για το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου, καθώς πήραμε εμπράγματες εξασφαλίσεις πολλαπλάσιας αξίας» απάντησε για το δάνειο προς τη Μονή Βατοπεδίου, σημειώνοντας πως η τράπεζα είχε λάβει υπερκάλυψη 220% και σήμερα είναι εξασφαλισμένη.
Τέλος, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε πως η τωρινή ηγεσία της τράπεζας δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό τους 17 μήνες που λειτούργησε τη Λαϊκή Τράπεζα, σημειώνοντας πως η χρηματοδότηση από το ELA όταν έφυγε ήταν 3,5 δισ. ευρώ και έφτασε μέχρι τα 9,5 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως έχει προσφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο διεκδικώντας το κεφάλαιο της επένδυσής του.
Ο ισχυρός άνδρας της MIG αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που γίνονται για τη Λαϊκή Τράπεζα και τις σχέσεις της με τον Μιλόσεβιτς, λέγοντας πως η κυπριακή κυβέρνηση έβαλε πρόεδρο στην τράπεζα έναν κατηγορούμενο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
«Με σακούλες μετρητών ξέπλεναν χρήματα του Μιλόσεβιτς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος.