Moody's: Τα ανίκανα στελέχη της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την Κύπρο - iefimerida.gr

Moody's: Τα ανίκανα στελέχη της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την Κύπρο

Moody's: Τα ανίκανα στελέχη της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αδέξιοι χειρισμοί, αλλά και η ανικανότητα των στελεχών της Ευρωζώνης στο θέμα της Κύπρου έχουν αυξήσει την πίεση προς τις χώρες το αξιόχρεο των οποίων απειλείται με υποβάθμιση, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

«Εκείνοι που χαράζουν την πολιτική μοιάζουν πολύ σίγουροι ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι αρκετά καλές και ότι διαθέτουν τα εργαλεία για να αποφύγουν την μετάδοση σε άλλες περιφερειακές οικονομίες και στα τραπεζικά τους συστήματα...Νομίζουμε ότι αυτή η βεβαιότητα μπορεί να είναι εντελώς άστοχη. Παρότι η Ισπανία και η Ιταλία έχουν αποδειχθεί ανθεκτικές στο κυπριακό δράμα, οι αναλυτές φοβούνται ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης αν οι επενδυτές θεωρήσουν ότι θα συμβεί το ίδιο αν οι εν λόγω χώρες ζητήσουν ποτέ οικονομική βοήθεια» τονίζει στο Reuters διευθυντικό στέλεχος της Moody's.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ