Σαρκοζί: Χρέος μας να υπερασπιστούμε την Ελλάδα και το ευρώ - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Χρέος μας να υπερασπιστούμε την Ελλάδα και το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες "να επιδείξουν το αναγκαίο πνεύμα ευθύνης και συμβιβαστικότητας" για την υπεράσπιση του ευρώ που απειλείται από την ελληνική κρίση χρέους, κατά τη διάρκεια ομιλίας με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του παγκόσμιου αγροτικού φόρουμ G120 στο Παρίσι.

"Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν το πνεύμα ευθύνης και συμβιβαστικότητας επί του οποίου οικοδομήθηκε η Ευρώπη. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα, να υπερασπιστούμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς", είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, αναπτύχθηκε ένας δημόσιος διάλογος επί των τρόπων, αλλά όχι επί της αρχής, υποστήριξης της Ελλάδας. Ο διάλογος αυτός δεν είναι αθέμιτος και κατανοώ ότι κάθε ένα από τα κράτη μας, κάθε ένας από τους θεσμούς μας θέλει να προβάλλει την άποψή του".

"Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα είναι ενότητα. Έχουμε ανάγκη να απομακρυνθούμε από αυτές τις εθνικές φιλονικίες και να ανακτήσουμε το αίσθημα του κοινού μας πεπρωμένου... είναι χρέος μας προς όλους να πράξουμε τα πάντα για να υπερασπισθούμε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, διότι, χωρίς σταθερότητα, δεν υπάρχει εφικτή ανάπτυξη για τον κάθε έναν από εμάς", επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απέτυχαν να συμφωνήσουν το βράδυ της Τρίτης επί ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα εξαιτίας της διάστασης απόψεων σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί αύριο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, σε μία προσπάθεια προσέγγισης των θέσεων των δύο χωρών ως προς το θέμα πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της επομένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ