Η πορνογραφία στην εποχή του «προϊστορικού» Internet (1975-1985) [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πορνογραφία στην εποχή του «προϊστορικού» Internet (1975-1985) [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές του '80, οι σπασίκλες κομπιουτεράδες «είδαν» πανευτυχείς να γεννιέται το ASCII pr0n: ένας τύπος ερωτικής τέχνης αποτελούμενης αποκλειστικά από αλφαριθμητικά σύμβολα (γράμματα, αριθμούς) και σημεία στίξης. Από τον ίδιο δηλαδή σημειακό κώδικα των συμβολικών γλωσσών βάσει των οποίων «γράφονται» τα προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το ASCII pr0n συνελήφθη και υλοποιήθηκε από προγραμματιστές, μηχανικούς λογισμικού και άλλους μανιακούς των υπολογιστικών μηχανών και κυκλοφορούσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, newsletters και μυστικών directories.

Απλές στην κατασκευή και εύκολες να αναπαραχθούν σε οποιαδήποτε οθόνη, οι ASCII pr0n εικόνες σηματοδοτούν τη γέννηση της ηλεκτρονικής πορνογραφίας στην γνησιότερη μορφή της, φτιαγμένη από σπασίκλες για σπασίκλες.

Ηταν οι πρώτες δοξασμένες ημέρες της πρώιμης κουλτούρας χάκερ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ