Η Morgan Stanley θεωρεί την Κύπρο «προσωρινά» εκτός ευρωζώνης - iefimerida.gr

Η Morgan Stanley θεωρεί την Κύπρο «προσωρινά» εκτός ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley κάνει λόγο για 30% πιθανότητες οριστικής εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη και υποστηρίζει ότι προσωρινά την θεωρεί ήδη «εκτός».

Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Αντονούτσι, η Κύπρος πρόκειται να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμη ύφεση «ελληνικού τύπου» ενώ η κυβέρνηση της χώρας δεν θα αποφύγει πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η Κύπρος δεν είναι απλά μία «μοναδική περίπτωση» που αντιμετωπίστηκε με «μοναδικό τρόπο». Μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για παρόμοιου τύπου λύσεις πλήττοντας την αρχή της ασφάλισης των καταθέσεων.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναφέρουν ότι δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στα ομόλογα της Ελλάδος λήξεως 2023, από τα κυπριακά λήξεως 2020, καθώς όπως αναφέρουν η χώρα τώρα πλέον μπαίνει σε μία φάση απομόχλευσης και διόρθωσης των ανισορροπιών.

Η σύσταση της για τα κρατικά κυπριακά κρατικά ομόλογα επομένως είναι αρνητική, αφού τα χαρακτηρίζει ακριβά σε σχέση με τα ελληνικά, και θεωρεί ότι η σχέση βραχυπρόθεσμου κινδύνου-απόδοσης δεν είναι ελκυστική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρίση Ευρωζώνη Κύπρος Morgan Stanley
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ