Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σε επίπεδο χρεοκοπίας την Λαϊκή Τράπεζα - iefimerida.gr

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σε επίπεδο χρεοκοπίας την Λαϊκή Τράπεζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληρώνουν τα «σπασμένα» του «κουρέματος» των καταθέσεων η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου, με τον οίκο αξιολόγησης Fitch να υποβαθμίζει την πρώτη στη βαθμίδα χρεοκοπίας D (Default) και την δεύτερη σε περιορισμένα χρεοκοπία RD (Restricted Default), λόγω των ζημιών που επιβάλλονται στους υψηλόβαθμους πιστωτές τους με την απόφαση του Eurgroup.

Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο τράπεζες σύμφωνα με τον οίκο Fitch και οδήγησε στην διαφορά της αξιολόγησης τους, είναι ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να λειτουργεί στο νησί, ενώ η Λαϊκή Τράπεζα θα σταματήσει τις εργασίες της.

Αντίθετα, το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελληνικής Τράπεζας διατηρήθηκε στη βαθμίδα B, καθώς όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης, δεν έχουν επιβληθεί ζημιές στους υψηλόβαθμους πιστωτές της και συνεχίζεται κανονικά η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ