Financial Times: O Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός ήρωας - iefimerida.gr

Financial Times: O Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός ήρωας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μοναδικό ήρωα της κρίσης στην Ελλάδα, αναδεικνύει η εφημερίδα Financial Times της Γερμανίας, τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε άρθρο της.

«Υπάρχει κάτι παράδοξο: Στην αρχή της ευρω- κρίσης, η στάση των ελλήνων απέναντι στα οικονομικά τους είναι χαλαρή. Αλλά ο (ακόμα) έλληνας επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης Γιώργος Παπανδρέου, λάμπει ως ο μοναδικός ήρωας μέσα από το χάος», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Για τα λάθη του παρελθόντος δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στον Παπανδρέου, καθώς το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009. Από την αρχή που ξέσπασε η κρίση χρέους, ο σοσιαλδημοκράτης έκανε σχεδόν τα πάντα απ όσα του ζήτησαν οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ- για το λαό του προφανώς πάρα πολλά», συνεχίζει.

Σχετικά με την ανακοίνωση του έλληνα πρωθυπουργού περί ανασχηματισμού και κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» , η εφημερίδα τονίζει ότι, με αυτόν τον τρόπο ο Παπανδρέου εκπληρώνει την τελευταία προϋπόθεση που του ζήτησε η Ευρώπη, δηλαδή να εξασφαλίσει την εθνική συναίνεση για τα νέα μέτρα.

Παράλληλα, επισημάνεται στο άρθρο ότι, πρακτικά κανείς άλλος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να βγάλει την Ελλάδα από αυτή την κατάσταση ενώ σε ό, τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, για εκείνη ήταν όλα εύκολα κατά τη διάρκεια της κρίσης, «καθώς τον κοσμογυρισμένο Παπανδρέου τον ονόμασαν ως υπηρέτη του ΔΝΤ και της Κομισιόν, χωρίς ωστόσο ποτέ να παρουσιάσούν μια εναλλακτική λύση για την επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων. Και οι συντηρητικοί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να υπαγορεύσουν στους ευρωπαίους φορολογούμενους τους όρους, με τους οποίους θα σωθούν. Δεν ήθελαν απλώς μέχρι τώρα να λερώσουν τα χέρια τους».

«Με την πρόταση υποχώρησης, ο Παπανδρέου θα διάλεγε την μοναδική μέθοδο, να αναλάβει η αντιπολίτευση τις ευθύνες της. Με το πρόγραμμά του, να συμμετέχει στη διακυβέρνηση και η αντιπολίτευση, την αναγκάζει να ανέβει στη βάρκα. Ως μέρος μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πρέπει να ακολουθήσει την πορεία ή να αφήσει τη χώρα να πτωχεύσει- το χειρότερο δηλαδή σενάριο για τους έλληνες», τονίζει , προσθέτοντας ότι, «αργά ή γρήγορα η αναγκαία θυσία του Παπανδρέου είναι αναπόφευκτη. Μια κυβέρνηση η οποία εξοικονομεί τόσο ριζικά όπως αυτή τη περίοδο άλλες χώρες χτυπημένες από τη κρίση στην ευρωζώνη, δεν πρόκειται να επανεκλεγεί. Αυτό απέδειξε και η εκλογική αναμέτρηση στην Πορτογαλία πριν από δέκα ημέρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Γιώργος Παπανδρέου ήρωας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ