Δημοψήφισμα ζητάει το ΑΚΕΛ για τη συμφωνία Αναστασιάδη με την Τρόικα - iefimerida.gr

Δημοψήφισμα ζητάει το ΑΚΕΛ για τη συμφωνία Αναστασιάδη με την Τρόικα

Δημοψήφισμα ζητάει το ΑΚΕΛ για τη συμφωνία Αναστασιάδη με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η συμφωνία στο Eurogroup συνιστά την κορύφωση της πρώτης φάσης των σχεδιασμών της τρόικας σε βάρος του κυπριακού λαού.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι η συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup «αποτελεί την απαρχή νέων δεινών για την Κύπρο και το λαό της» και υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, αλλά αντιθέτως βαθαίνει περισσότερο την κρίση.

Η επιλογή μας, είπε ο κ. Κυπριανού, «είναι να απεγκλωβιστούμε από αυτά τα πλαίσια λογικής, να αντισταθούμε στις επιβουλές της Τρόικα και να αναζητήσουμε λύση έξω από αυτά», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου Αναστασιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν δέχτηκε να διεξαχθεί ουσιαστική συζήτηση στη βάση αυτής της πρότασης και αρκέστηκε απλά να ενημερώνει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κύπριο πρόεδρο ότι διεκδίκησε την ψήφο του κυπριακού λαού και την πήρε, υποσχόμενος βελτίωση της καταρχήν συμφωνίας για μνημόνιο, του Νοεμβρίου του 2012. Είπε ότι στήριξε αυτή του θέση στις φιλικές του σχέσεις με την κυρία Μέρκελ, αλλά τελικά διαπίστωσε «με τον πιο σκληρό τρόπο ότι το μόνο που ενδιέφερε τους φίλους του ήταν η εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων».

Εξάλλου, η γραμματεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι επιμένει στις ακόλουθες θέσεις: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο κυπριακός λαός για τη συμφωνία Αναστασιάδη - Τρόικα, κίνηση διαδικασίας για τιμωρία όλων των ενόχων για τα προβλήματα στην Κυπριακή οικονομία. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Γενικό Εισαγγελέα η έκθεση Alvarez & Marshall.

Και τέλος, ζητά από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα ονόματα όλων όσοι το τελευταίο χρονικό διάστημα απέσυραν μαζικά τα λεφτά τους από τις κυπριακές τράπεζες και κατέχουν πολιτικά ή πολιτειακά αξιώματα. Η έρευνα πρέπει να επεκταθεί και στα συγγενικά τους πρόσωπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ