Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το κυβερνητικό «αδιέξοδο» στην Ιταλία - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το κυβερνητικό «αδιέξοδο» στην Ιταλία

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το κυβερνητικό «αδιέξοδο» στην Ιταλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεχίζει ο επικεφαλής της προοδευτικής συμμαχίας Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Κυβερνητικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια επίτευξης κυβερνητικού σχήματος για τη χώρα, καθώς εκτιμούν ότι δεν βοηθά σε τίποτα τη χώρα η πολιτική και οικονομική αστάθεια.

Ο Μπερσάνι, που έλαβε την εντολή την περασμένη Παρασκευή, καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ουσιαστικό «άνοιγμα» προς την κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι, συνθέτοντας μια κυβέρνηση με την συμμετοχή της κεντροαριστεράς, της μετριοπαθούς συμμαχίας του Μόντι και της συντηρητικής παράταξης του «Καβαλιέρε».

Υπέρ αυτής της λύσης τάχθηκε και ο ίδιος ο ζάμπλουτος πρώην πρωθυπουργός, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό του όμιλο Mediaset. «Καταθέτουμε μια νέα πρόταση: ο Μπερσάνι να αναλάβει πρωθυπουργός και ο γραμματέας του κόμματός μας, του Λαού της Ελευθερίας, ο Αντζελίνο Αλφάνο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», είπε ο Ιταλός καναλάρχης και πολιτικός.

Την άποψη πως θα πρέπει να ξεπεραστούν οι όποιες κομματικές διαφορές για το καλό της χώρας έχει εκφράσει επανειλημμένα και με σαφήνεια ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Παράλληλα, ο «mr TV» επιμένει στο αίτημά του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας-μετά την λήξη της θητείας του Ναπολιτάνο, σε ένα μήνα- που να μην εκπροσωπεί μόνο την κεντροαριστερά. «Διαφορετικά, θα μπλοκάρουμε την λειτουργία του κοινοβουλίου», δήλωσε στα κανάλια του ο «Καβαλιέρε».

Τέλος, σε ότι αφορά στο κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, συνεχίζει να απορρίπτει κάθε δυνατότητα συνεργασίας με τα λεγόμενα «παραδοσιακά κόμματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ