Είναι από τις καλύτερες και ευκολότερες συνταγές της ελληνικής σαρακοστής. Σουπιές υπάρχουν πλέον παντού, οπότε δεν δίνουμε συμβουλές για την αγορά τους.
Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξηρά
3 ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας (την προτιμώ)
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από τις σουπιές το κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους
- Τα σακουλάκια με το μελάνι φροντίζετε να μη σπάσουν και τα αδειάζετε σε ένα ποτήρι νερό
- Κόβετε τις σουπιές σε ροδέλες και το κρεμμύδι χοντροκομμένο
- Σοτάρετε τις σουπιές με το χοντροκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Σε καυτό νερό βράζετε πολύ λίγο το σπανάκι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια
- Μόλις σοταριστούν οι σουπιές τις σβήνετε με λευκό κρασί
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτε τα μελάνια και τις χοντροκομμένες τομάτες ή τη σάλτσα ντομάτας
- Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε το σπανάκι και τα αφήνετε όλα μέχρι να τραβήξουν τα ζουμιά τους.
- Στο τέλος προσθέστε τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Το πιάτο είναι πλήρες και δεν απαιτείται να συμπληρώσετε με κάτι άλλο. Μια συμβουλή: Τη Σαρακοστή μην ανακατεύετε πολλές γεύσεις, φέρνει δυσπεψία, πάχος στην κοιλιά και δυσφορία. Ενα φαγάκι, άντε δύο, και καλά !
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο