ΕΚΤ: Πρέπει να διπλασιαστούν τα κεφαλαία του μηχανισμού ευρω-στήριξης - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Πρέπει να διπλασιαστούν τα κεφαλαία του μηχανισμού ευρω-στήριξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να διπλασιασθούν στα 1.500 δισεκατομμύρια ευρώ, εάν οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες θέλουν τη συμμετοχή των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνει ο επικεφαλής του συμβουλίου των κυβερνητών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Νουτ Βέλινκ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblat, ο Νουτ Βέλινγκ δηλώνει ότι ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα ενέχει τόσες αβεβαιότητες και κινδύνους που θα χρειασθεί ο διπλασιασμός των κεφαλαίων του ευρωπαϊκού ταμείου ώστε να περιλάβει τον κίνδυνο μετάδοσης τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ιρλανδία.

"Εάν αναλάβει κανείς τέτοια ρίσκα, θα πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυ ασφαλείας", λέει ο Βέλινκ, απερχόμενος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας.

"Πρέπει να φθάσει τα 1.500 δισεκατομμύρια και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στο πώς δαπανούνται τα χρήματα", προσθέτει.

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, το ευρώ υποχώρησε στο κατώτερο επίπεδο εδώ και τρεις εβδομάδες, στο 1.4113 έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΕΚΤ πακέτο Βέλινγκ στήριξης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ