Εκτός Ευρωζώνης θέλουν την Κύπρο (και) οι Ολλανδοί πολίτες - iefimerida.gr

Εκτός Ευρωζώνης θέλουν την Κύπρο (και) οι Ολλανδοί πολίτες

Εκτός Ευρωζώνης θέλουν την Κύπρο (και) οι Ολλανδοί πολίτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη... λίστα με όσους δεν επιθυμούν να παραμείνει η Κύπρος στη ζώνη του ευρώ τάσσονται και οι Ολλανδοί, όπως δείχνει σχετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη χώρα, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα.

Η πλειοψηφία των Ολλανδών, λοιπόν, πιστεύει πως η Κύπρος πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, παρόλο που το κόστος της διάσωσης της χώρας αυτής θα ήταν ελάχιστο σε σχέση με το κόστος που θα είχε η διάσωση της Ελλάδας. Ειδικότερα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) πιστεύουν πως η Κύπρος θα πρέπει να φύγει, σύμφωνα με τον ειδικό στις δημοσκοπήσεις Μορίς Ντε Χοντ.

Τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, τη στιγμή που ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ ετοιμάζεται να συζητήσει με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης μέτρα για τη διάσωση της Κύπρου. Ο Ντάισελμπλουμ προεδρεύει του Eurogroup, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συνεδριάσει αργότερα στις Βρυξέλλες, για το θέμα της Κύπρου.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης πως η πλειοψηφία των υποστηρικτών του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος του Ντάισελμπλουμ πιστεύει πως η Κύπρος πρέπει να βοηθηθεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ