«Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται» - iefimerida.gr

«Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σοκ η οργή! Έσπασαν τα τηλέφωνα σε Μαξίμου και Ιπποκράτους μόλις υπουργοί και κομματικά στελέχη πληροφορήθηκαν την πρόταση Παπανδρέου στον Σαμαρά να παραιτηθεί από πρωθυπουργός εφόσον υπάρξει συναίνεση στους στόχους και στους σχεδιασμούς μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών δεν γνώριζε το παραμικρό για τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου - ούτε καν οι στενοί του συνεργάτες (Ρέππας, Ραγκούσης, Γερουλάνος, Βάρτζελη, Αθανασάκης κ.ά.), οι οποίοι συνεδρίασαν μαζί του στην οικία του στο Καστρί χθες το βράδυ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου διαφώνησε με αυτή την επιλογή, λέγοντας πως «οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται».

Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να θίξουν το ζήτημα στη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη έστειλε email στον κ. Παπανδρέου τονίζοντας πως «μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν προσφέρει τη λύση αυτήν τη στιγμή. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, αλλά το κυρίαρχο είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική» φέρεται να αναφέρει η κυρία Κατσέλη.

«Δεν είχα καμία γνώση απολύτως. Δεν ήμουν πληροφορημένος» ομολόγησε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του (Mega). «Αισθάνομαι ότι από σήμερα υπάρχει πολιτικό κενό. Δεν με ειδοποίησε κανείς. Μου τηλεφωνούσαν και δεν ήξερα τι να πω. Υπάρχει κενό για πολλές ώρες, γεγονός πρωτοφανές για μία ευρωπαϊκή δημοκρατία» τόνιζε (Alter) ο υπ. Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε άρθρο-παρέμβαση στην προσωπική της ιστοσελίδα, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου επισημαίνει ότι «η χώρα χρειάζεται νέους θεσμούς και νέα πρόσωπα, νέα πολιτική οργάνωση και νέα ηθική συγκρότηση της κοινωνίας, νέο εθνικό όραμα και νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την επίτευξή του» προειδοποιώντας πως «στη φύση και την ιστορία δεν υπάρχει κενό. Συνεπώς τα σενάρια είναι δύο: Ή θα αφεθούν τα πράγματα σε μια χαοτική απορρύθμιση μέχρι να "πιάσουμε πάτο" ή θα κάνουμε κάτι για να περισώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, ώστε η επιζητούμενη εθνική ανάταξη από μια επόμενη ηγετική γενιά να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους» τονίζει, ζητώντας ανασχηματισμό: «Ως κυβέρνηση, να αλλάξουμε δομή, λειτουργία και πρόσωπα ώστε να εμπνεύσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθησυχάζοντας τους φόβους πολιτών, εταίρων και δανειστών που βρίσκονται σήμερα στο ζενίθ» καταλήγει η κυρία Διαμαντοπούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ