Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα ΓΑΠ - iefimerida.gr

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα ΓΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τερτίπια της κυβέρνησης έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό. Μιλώντας στο Mega, πρόσθεσε ότι στη δημιουργία αυτού του κλίματος συμβάλλει και η ΝΔ και ότι οποιαδήποτε λύση συνεργασίας προέκυπτε μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων θα ήταν σε βάρος του λαού.

Το ΚΚΕ διεκδικεί εκλογές, τόνισε η κυρία Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι η νέα κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλα τελικά δεν θα αντέξει. Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για πολυγλωσσία αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναλόγως σε ποιον αρχηγό μιλούσε μετέτρεπε το περιεχόμενο.

"Έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες" καταλόγισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στα δύο μεγάλα κόμματα, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, ενώ εκτίμησε πως πλέον οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι "οι ταγοί δήλωσαν υποταγή στα καπρίτσια και τα γινάτια τους" και εκτίμησε ότι "από μία κυβέρνηση εθνική και έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, μείναμε σε μία από τα ίδια".

Τέλος, συνεχάρη ειρωνικά αυτούς που -σύμφωνα με τον ίδιο- "συντέλεσαν στο να σαπίζει η χώρα στο τέλμα" και υποστήριξε ότι "η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνεται μόνο ως υπηρεσιακή".

"Η σημερινή εικόνα του αυτοαναιρούμενου πρωθυπουργού αποτελεί απτή απόδειξη της κατάρρευσης του ίδιου και της κυβέρνησής του κάτω από το βάρος της αποτυχημένης πολιτικής του μνημονίου. Την ίδια στιγμή, κοινή πεποίθηση είναι ότι κυβέρνηση και ΝΔ βράζουν στο ίδιο καζάνι", αναφέρεται στο σχόλιο του Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ για τη δήλωση του πρωθυπουργού.

"Καταλύτης για τις σημερινές και αυριανές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις αναδεικνύεται ο ίδιος ο λαός, που με τις ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις του διεκδικεί πραγματική δημοκρατία, διεκδικεί την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων. Στις σημερινές συνθήκες, λύση μπορεί να δοθεί μέσα από την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία", αναφέρεται στο σχόλιο του ΣΥΝ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι «ανοίγει πλέον ο δρόμος των πρόωρων εκλογών», επικρίνοντας την κυβέρνηση για «ατυχείς χειρισμούς».

«Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να εξωραΐσει την αδιέξοδη πολιτική» σχολίασε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο Mega.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, χαρακτήρισε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων «κατώτερες των περιστάσεων».

Η κυρία Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι κανένας από τους δύο δεν έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό του και το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για «ναυάγιο», το οποίο, όπως είπε, «θα γίνει η απαρχή πολλών δεινών».

"Η σημερινή εικόνα του αυτοαναιρούμενου πρωθυπουργού αποτελεί απτή απόδειξη της κατάρρευσης του ίδιου και της κυβέρνησης του κάτω από το βάρος της αποτυχημένης πολιτικής του μνημονίου. Την ίδια στιγμή, κοινή πεποίθηση είναι ότι κυβέρνηση και ΝΔ βράζουν στο ίδιο καζάνι", αναφέρεται στο σχόλιο του Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ για τη δήλωση του πρωθυπουργού.

"Καταλύτης για τις σημερινές και αυριανές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις αναδεικνύεται ο ίδιος ο λαός, που με τις ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις του διεκδικεί πραγματική δημοκρατία, διεκδικεί την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.

Στις σημερινές συνθήκες, λύση μπορεί να δοθεί μέσα από την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία", αναφέρεται στο σχόλιο του ΣΥΝ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ