Ποδήλατο που φιλτράρει τον αέρα ανακάλυψε Βρετανός καλλιτέχνης [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποδήλατο που φιλτράρει τον αέρα ανακάλυψε Βρετανός καλλιτέχνης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι «πνεύμονες του ποδηλάτη» είναι συχνό πρόβλημα για όσους κάνουν ποδήλατο μέσα στο καυσαέριο της πόλης. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να δώσει ένας Βρετανός που πειραματίστηκε με το δυσκολότερο περιβάλλον: το καυσαέριο του Πεκίνου.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Ματ Χόουπ, κουράστηκε να κάνει ποδήλατο στον μολυσμένο αέρα του Πεκίνου όπου ζει. Έτσι δημιούργησε ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα για το ποδήλατο που λειτουργεί με μυϊκή δύναμη.

Σε ένα δοχείο από το Ikea το οποίο τοποθέτησε στην πίσω σχάρα αποσκευών, εγκατέστησε ένα φίλτρο που στέλνει ένα μακρύ σωλήνα με καθαρό αέρα σε μια μάσκα αεροπορίας. Το μόνο πρόβλημα με αυτό το σύστημα είναι ότι η γεννήτρια παράγει 5000 βολτ και μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία στον ποδηλάτη αν οδηγεί μέσα στη βροχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ