Ο Σημίτης ετοιμάζει βαλίτσες για Μαρόκο - Θα μιλήσει για ανάπτυξη σε συνέδριο - iefimerida.gr

Ο Σημίτης ετοιμάζει βαλίτσες για Μαρόκο - Θα μιλήσει για ανάπτυξη σε συνέδριο

Ο Σημίτης ετοιμάζει βαλίτσες για Μαρόκο - Θα μιλήσει για την ανάπτυξη σε συνέδρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις βαλίτσες του για το Μαρόκο ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς το διήμερο 22 και 23 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει στο συνέδριο για την Παγκόσμια Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Amadeus.

Στην ομιλία του με θέμα «Από την κρίση στην ανάπτυξη. Ενισχύοντας την ευρωπαϊκή ανάπτυξη» ο κ. Σημίτης θα επισημάνει ότι η ανάπτυξη είναι η πραγματική πρόκληση για την Ευρώπη, αν θέλει να αντιμετωπίσει τον σημερινό ανταγωνιστικό κόσμο αλλά και το σοκ της κρίσης που πλήττει τους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα, θα τονίσει ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνδυασμό με νέες επενδυτικές στρατηγικές αλλά και με το νου στραμμένο στα προβλήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, καθώς και ότι καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει μόνη της λύσεις, οι λύσεις πρέπει να δοθούν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αυτό που προέχει σήμερα είναι να βρεθεί μια νέα συμφωνία που θα ενδυναμώσει το ευρωπαϊκό όραμα.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ακόμη διεθνείς προσωπικότητες και ειδικοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Λουίς Θαπατέρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ