Διάταξη για την αποπληρωμή εφημεριών και υπερωριών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας - iefimerida.gr

Διάταξη για την αποπληρωμή εφημεριών και υπερωριών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

Διάταξη για την αποπληρωμή εφημεριών και υπερωριών προανήγγειλε ο υπουργός Υγεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα διάταξη θα διευκολύνει την αποπληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών του προσωπικού στα νοσοκομεία, αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος

Παράλληλα, ο κ Λυκουρέντζος επέρριψε ευθύνες τόσο σε διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όσο και σε υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καθυστερούν την πληρωμή των εργαζόμενων.

«Δεν είναι δυνατόν από τις αρρυθμίες της διοικήσεως του νοσοκομείου και όποιων υπαλλήλων να μην πληρώνονται οι εφημερίες και δημιουργείται η αιτία για να έχουμε κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία. Θα καταλογίσω ευθύνες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Υγείας, ενώ, ενημέρωσε τη Βουλή ότι σήμερα διατάσσει έλεγχο ώστε να αποδοθούν ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων για τις καθυστερήσεις των πληρωμών. ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, ως απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη για τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναπτύσσοντας την ερώτησή της περίγραψε με μελανά χρώματα τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Νίκαιας (ελλείψεως προσωπικού, κτιριακά προβλήματα, καθυστερήσεις πληρωμών) και τόνισε πως το θέμα είναι αν παρέχονται οι δυνατότητες στο προσωπικό να παράσχουν υψηλές υπηρεσίες.

Ο κ Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι υπάρχει και ζήτημα με ορισμένους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των οποίων μεν «δεν αμφισβητείται η εντιμότητα ούτε η υπηρεσιακή αφοσίωση», αλλά «λόγω των εμμονών τους εμποδίζεται η ροή της χρηματοδότησης», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

«Υπογράφει ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας για τη μεταβίβαση των πιστώσεων και είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε με υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου» εξήγησε ο υπουργός. Εννόησε δε ότι αυτά τα εμπόδια θα έρθει να υπερπηδήσει ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή για την επίσπευση των πληρωμών επισημαίνοντας πάντως πως «δεν είναι αυτό ορθή πρακτική», καθώς «δεν μπορεί, υπάλληλοι με τις εμμονές τους να αναγκάζουν κάθε φορά την πολιτική ηγεσία να προβαίνει σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ