«Φρένο» στην καταβολή 335.557 συντάξεων - iefimerida.gr

«Φρένο» στην καταβολή 335.557 συντάξεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναστολή της καταβολής 335.557 συντάξεων από τον Μάιο προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας καθώς οι δικαιούχοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, με εγκύκλιο του Γιάννη Βρούτση να αναφέρει ότι η διακοπή της σύνταξης θα ισχύσει μέχρι την κατάθεση των δικαιολογητικών.

«Φρένο» στης «μαϊμού» συντάξεις επιχειρεί να βάλει ο κ. Βρούτσης, ο οποίος αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των συντάξεων, εάν διαπιστωθεί μέχρι τις 10 Απριλίου, ότι οι συνταξιούχοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, από τις 4.390.378 συντάξεις 167.364 εμφανίζονται με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ, 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ, ενώ έχουν εντοπιστεί και 15.882 «ύποπτες» συντάξεις με κενούς και άκυρους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για τις οποίες έχει ήδη δοθεί οδηγία προκειμένου να σταματήσουν να καταβάλλονται άμεσα.

Προκειμένου να ελέγχονται οι συνταξιούχοι και κυρίως αυτοί που δεν εμφανίστηκαν στις απογραφές, δημιουργείται στην ΗΔΙΚΑ «μαύρη λίστα» με τίτλο «ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας», στην οποία θα μπουν και όσοι συνταξιούχοι χηρείας εντοπιστούν ότι εισπράττουν παράνομες συντάξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ