Στουρνάρας: Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ραντεβού με τους πελάτες τους την... Τρίτη έδωσαν και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μετά από τη σχετική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας στο Νησί.

Με φόντο τις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο «Β», αλλά και τις δηλώσεις από το Βερολίνο και τους δορυφόρους του, ότι η παροχή ρευστότητας στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα έχει ημερομηνία λήξης, ο ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς, επιχειρώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των καταθετών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά στις 21 και 22 Μαρτίου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για όσους έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα.

«Είναι προφανές ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ