O Jonathan Koon έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο στα 16 - iefimerida.gr

O Jonathan Koon έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο στα 16

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν μπορείς να αγνοήσεις έναν πιτσιρικά που ασχολείται με την επιχειρηματική πλευρά της μόδας και σου λέει ότι θέλει να γίνει εκατομμυριούχος πριν κλείσει τα 30, ιδιαίτερα αν οι επαγγελματικές του κάρτες είναι τυπωμένες σε χρυσό 18 καρατίων.

Ματαιοδοξία; Όχι, πρακτικό πνεύμα, ισχυρίζεται ο 27χρονος Jonathan Koon, έτσι δεν θα τον ξεχάσει κανείς από αυτούς που παίρνουν την κάρτα του. Στα 16 ο Jon είχε εταιρεία με εξαρτήματα αυτοκινήτων που προμήθευε την εκπομπή του MTV Pimp My Ride. Χτενίζοντας τις κατασκευαστικές εταιρείες της Ασίας (και με το πλεονέκτημα της γνώσης της γλώσσας), έφτασε και στις ελπιδοφόρες μπίζνες, που του ήταν άγνωστες μεν, του ασκούσαν γοητεία δε: ήταν το ύφασμα και το ρούχο. Ο θεός του ασιατικού streetwear θέλει να γίνει για το νεανικό ντύσιμο ό,τι υπήρξε (και είναι, να το λέμε) ο Mark Zuckerberg για το ίντερνετ – πρωτοπόρος, επιδραστικός και μαγνήτης μιμητών. Φυσικά, πριν από όλα αυτά, δεν θα τον πείραζε να γίνει πάμπλουτος.

Με την εταιρεία του (που φτιάχνει τα πιο ζηλευτά πειραγμένα αυτοκίνητα στα γκέτο και είναι το πρώτο μέρος που επισκέπτονται οι χιπ χόπερς όταν θέλουν μια αλλαγή στο όχημα που βαρέθηκαν) να αξίζει, κατά τον ίδιο, 80 εκατομμύρια δολάρια, η πρόκληση τον οδήγησε στο ρούχο. Εννοείται πως το κατέκτησε με το να μάθει την τεχνική για ταλαιπωρημένα τζιν που κατασκεύαζε για διάσημους ποπ σταρ της Ασίας. Έχοντας ως στόχο να μιμηθεί φίρμες που φτιάχτηκαν από το μηδέν και ασχολούνται αποκλειστικά με το ντένιμ, πράγμα στο οποίο βρίσκει μέλλον και ευκαιρίες, ο Koon συνεργάζεται με τον Ιταλό Domenico Vacca, ταυτόχρονα ετοιμάζει ολοδική του φθινοπωρινή συλλογή με κάζουαλ ρούχα και έμφαση στο τζιν ονόματι Private Stock, και ετοιμάζεται να μπει σε 75 μπουτίκ των Η.Π.Α.

Ωστόσο, αν ρωτήσεις τον μελλοντικό ασιάτη Trump για το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του, δεν θα σου μιλήσει για φιλοδοξίες και χρήματα: κανείς, λέει, δεν είναι τίποτα χωρίς guanxi – οι σχέσεις με τους γύρω, επαγγελματικές και μη είναι που σε φτάνουν ψηλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ