Φινλανδία: H Kύπρος να επιλύσει μόνη της το αδιέξοδο που διαμορφώθηκε - iefimerida.gr

Φινλανδία: H Kύπρος να επιλύσει μόνη της το αδιέξοδο που διαμορφώθηκε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κύπρος θα πρέπει να επιλύσει μόνη της το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί με το πακέτο διάσωσης, χωρίς βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Kατάινεν σημείωσε ότι δεν βλέπει κάποια πιθανότητα για επανάληψη των διαπραγματεύσεων όσον αφορά τις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Το Eurogroup πήρε τις αποφάσεις του και δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι αυτό το θέμα», δήλωσε ο Κατάινεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο φινλανδικό κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί το μερίδιο της Ευρωζώνης ή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης της χώρας. «Εφόσον αυξηθεί θα αυξηθεί και το βάρος από το χρέος. Αυτή δεν είναι η σωστή προσέγγιση», δήλωσε.

Χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την κατάσταση προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θεωρεί πιθανή την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ