Καγκελάριος Αυστρίας: Δεν αποκλείει έξοδο της Κύπρου από το ευρώ - iefimerida.gr

Καγκελάριος Αυστρίας: Δεν αποκλείει έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε πως «η Αυστρία ελπίζει ότι η Κύπρος θα βρει ένα τρόπο για να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά η μοίρα της βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησής της».

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ΑΡΑ ο Φάιμαν πρόκρινε μια λύση που να μην πλήττει τους μικροκαταθέτες τόσο στην Κύπρο, όσο και σε όλη την Ευρώπη, μετά το αρχικό αδιέξοδο.

«Μη βιώσιμη» χαρακτήρισε μάλιστα την κατάσταση στην Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα βρεθεί μια λύση για να παραμείνει η Μεγαλόνησος στο ευρώ.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε για την Κύπρο» δήλωσε ο Φάιμαν αφού «κάθε χώρα παίρνει τις δικές της αποφάσεις και κανένας δεν θα τους το αφαιρέσει αυτό».

Την ίδια ώρα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας δήλωσε πως «Και βέβαια θα βοηθήσουμε τους Κυπρίους, αλλά μόνο υπό όρους που έχουν λογική» προσθέτοντας ότι ούτε το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, ο ESM, ούτε η ΕΚΤ θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν για πάντα την Κύπρο.

Οι δανειστές δεν μπορούν να δεχτούν μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν αύξηση του κυπριακού χρέους, συμπλήρωσε η Μαρία Φέκτερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ