Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έγιναν ο περίγελος της υφηλίου με αυτά που αποφάσισαν για την Κύπρο [βίντεο] - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έγιναν ο περίγελος της υφηλίου με αυτά που αποφάσισαν για την Κύπρο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κυπριακό δώρο στην Ευρώπη» χαρακτήρισε ο καθηγητής οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο «κούρεμα» των καταθέσεων, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Γερμανία για την επίμονη άρνηση της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup «ανόητη».

Να ισχύσει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουνίου για την ανακεφαλαιοποίηση τω τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θεωρεί ως καλύτερη λύση ο Γιάννης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στον Γιώργο Παπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι ο Μιχάλης Σαρρής και ο Γιάννης Στουρνάρας έχουν «ιερή υποχρέωση» να θέσουν το θέμα προς συζήτηση δηλώνοντας: «Αν το πουν ο Στουρνάρας και ο Σαρρής θα λυθεί η γλώσσα και του Ιταλού, του Ισπανού και του Ιρλανδού».

Παράλληλα δήλωσε ότι το «Eurοgroup του Σαββατοκύριακου απέδειξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση. Έγιναν ο περίγελος της υφηλίου με αυτά που κάνανε. Φτάσανε την αποθέωση της συγχρονισμένης και συντονισμένης ανοησίας», χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για άτακτη χρεοκοπία της Κύπρου «ανόητες μπλόφες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ