Το σχόλιο Χωμενίδη για την Κύπρο: Ζητείται ζογκλέρ ηγέτης - iefimerida.gr

Το σχόλιο Χωμενίδη για την Κύπρο: Ζητείται ζογκλέρ ηγέτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης αναφέρεται στις πραγματικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Κύπρος εστιάζοντας βεβαίως στο καθοριστικό έλλειμμα ηγεσίας.

Είναι, φαντάζομαι, αντιληπτό πως για χώρες του μεγέθους της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας ό,τι αποκαλείται "εθνική ανεξαρτησία" δεν αποτελεί παρά την επιλογή της πιό συμφέρουσας για τις κοινωνίες τους γεωπολιτικής -αν μη τι άλλο- εξάρτησης. Με αυτόν το γνώμονα, το μόνο ερώτημα που έχει νόημα είναι εάν η Κύπρος στην παρούσα φάση εξυπηρετείται περισσότερο προσδεδεμένη στη Ρωσία ή προσδεδεμένη στην Ευρωζώνη. Μακάρι να βρισκόταν ένας μάγος-ζογκλέρ ηγέτης, που θα ακροβατούσε επιτήδεια μεταξύ των δύο, τέτοιος όμως δεν απεδείχθη ούτε καν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όλα τα υπόλοιπα -αισθηματολογίες, ηθικολογίες, πατριωτικά και μεταφυσικά κηρύγματα- ας τα ακούμε επιτέλους βερεσέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ