Βουλευτές καταγγέλλουν προπηλακισμούς εναντίον τους - iefimerida.gr

Βουλευτές καταγγέλλουν προπηλακισμούς εναντίον τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ είναι το κλίμα στη Βουλή, καθώς αρκετοί ήταν οι υπουργοί και οι βουλευτές που προπηλακίστηκαν από διαδηλωτές, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν εκεί.

Το αυτοκίνητο του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου τον σταμάτησαν «τραμπούκοι» όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν όπου και το σταμάτησαν. Επιτέθηκαν εναντίον του, έσπασαν τους υαλοκαθαριστήρες και του πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με νερό: «Αυτοί δεν είναι αγανακτισμένοι είναι τραμπούκοι» είπε ο υπουργός σε συνομιλία του με το Βήμα.

Ο βουλευτές Τρικάλλων του ΠαΣοΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη ενώ βρισκόταν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου με κατεύθυνση στη Βουλή περικυκλώθηκε από διαδηλωτές οι οποίοι της φώναζαν και την εξύβρισαν.

Η βουλευτές έβρου κυρία Ολγα Ρενταρή δήλωσε στο Βήμα «Ενώ βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητό μου με τον βουλευτή Κοζάνης κ. Γιάννη Βλαντή στην αρχή της Βασιλέως Γεωργίου δέκτηκα επίθεση από περίπου πενήντα άτομα όλων των ηλικιών οι οποίοι άρχισαν να πετάνε στο παμπρίζ του αυτοκινήτου πέτρες, μπουκάλια με νερό, γεμάτες αυγοθήκες και ότι άλλο έβρισαν μπροστά τους ενώ μας εξύβρισαν. Φοβήθηκαν πάρα πολύ παρά το γεγονός ότι ήξερα ότι δε φταίω σε τίποτα και ήθελα να βγω έξω να τους μιλήσω αλλά η οργή στα μάτια τους μου έδειχνε ότι δεν είχα κανένα περιθώριο επικοινωνίας μαζί τους. Με φυγάδευσαν οι αστυνομικοί, κόντρα στο ρεύμα».

Η κυρία Ρενταρή δήλωσε: «Θέλω να γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι πάνω από το προσωπικό και το κομματικό μου συμφέρον θέτω το συμφέρον του τόπου και γι' αυτό δεν τρομοκρατούμαι από τίποτα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κοζάνης του ΠαΣοΚ κ. Αλ. Αθανασιάδης δήλωσε: «Μιλώ αληθινά και αντρίκεια δεν πρόκειται να παραιτηθώ, αν είναι να με διαγράψουν. Ας αναλάβουν και αυτοί και εγώ τις ευθύνες μας».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA είπε ότι χρειάστηκε δύο ώρες για να καταφέρει να προσεγγίσει τη Βουλή.

Επικριτική εναντίον όσων προπηλάκισαν βουλευτές εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Το πρωί έντονες αποδοκιμασίες από εκατοντάδες διαδηλωτές που βρίσκοντασι στην Βασιλέως Κωνσταντίνου ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της διέλευσης της πρωθυπουργικής πομπής προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η αυτοκινητοπομπή ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα την ώρα που περνούσε μέσα από έναν ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί από νωρίς ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Νωρίτερα αποδοκιμάστηκε και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (φώτο, πηγή: antinews.gr)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ