Στο στόχαστρο του οίκου Moody's τρεις γαλλικές τράπεζες - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο του οίκου Moody's τρεις γαλλικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας, απειλεί ο οίκος αξιολόγησης Moody's τρεις μεγάλες γαλλικές τράπεζες καθώς αυτές είναι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα, οι τράπεζες, BNP Paribas, Crédit Agricole και η Société Générale βρίσκονται στο στόχαστρο του οίκου αξιολόγησης, με τις πρώτες δύο να απειλούνται με υποβάθμιση κατά έναν βαθμό και την τελευταία μέχρι και δυο βαθμούς.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι του οίκου, ο Moody's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης κι άλλων μεγάλων τραπεζών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες έχουν άμεση εμπλοκή με την Ελλάδα.

Σε περίπτωση που τελικώς ο οίκος προχωρήσει σε υποβάθμιση, τότε η ένταξη των χρηματικών πόρων στην αγορά κεφαλαίων θα είναι πιο ακριβή. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τις τράπεζες.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του οίκου, ζητούμενο είναι γενικότερα να ληφθεί υπόψη, ο γενικός κίνδυνος αθέτησης πληρωμών της Ελλάδος για τους οίκους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Περόλ γάλλο επικεφαλή της Ένωσης Βιομηχάνων, τα γαλλικά χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, αναμένεται να μοιραστούν τις ανησυχίες της ΕΚΤ στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ