H «παράξενη» Νέα Υόρκη του '60 και του '70 μέσα από το φακό του Paul McDonough [εικόνες] - iefimerida.gr

H «παράξενη» Νέα Υόρκη του '60 και του '70 μέσα από το φακό του Paul McDonough [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φωτογράφος Paul McDonough έχει μείνει γνωστός για την ικανότητά του να «αιχμαλωτίζει» φευγαλέα, ακαριαία συμβάντα στις πολύβουες λεωφόρους της Νέας Υόρκης, στην οποία έφτασε και εγκαταστάθηκε το 1967.

Η σύλληψη «παράξενων» στιγμιότυπων ενδεχομένως να φαντάζει εύκολη δουλειά... Ωστόσο, ο McDonough έχει το σπάνιο ταλέντο να «αιχμαλωτίζει» συμπτώσεις χειρονομιών τη στιγμή ακριβώς που συμβαίνουν και να τις αποτυπώνει χωρίς εύκολες προφάνειες και κοινοτοπίες.

Όπως έχει πει ο ίδιος: «Οι δημόσιοι χώροι, ειδικά στη Νέα Υόρκη, είναι υπέρ το δέον "δημόσιοι". Είναι την ίδια στιγμή δημόσιοι και ιδιωτικοί. Οι άνθρωποι βρίσκονται στο δικό τους κόσμο όταν περπατούν. Γενικά, δεν σταματώ για να τραβήξω μία φωτογραφία, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πολύ χρόνο. Φωτογραφίζω καθώς τα πράγματα περνάνε από δίπλα μου και με προσπερνάνε...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ